Ysinnovaties

Gezonde voeding is de laatste jaren een ‘hot topic’ en we zijn allemaal – de een al wat meer dan de ander - bewust(er) met onze voeding bezig.

De belangrijkste adviezen rond gezonder leven houden in: meer bewegen, voldoende water drinken en voldoende uren per nacht slapen. Daarnaast is er veel aandacht voor het minder eten van suiker. IJsboerke neemt hier graag een voortrekkersrol in op, en heeft de voorbije jaren sterk geïnvesteerd in ijsinnovaties om de klassieke suiker of zoetstoffen te vervangen.

Ons Icy Light assortiment

Het Icy Light assortiment van IJsboerke groeit jaar na jaar. Enerzijds zijn consumenten op zoek naar alternatieven voor het klassieke roomijs, anderzijds telt België zo'n 500.000 diabetici die op zoek zijn naar suikervrije ijsproducten.

IJsboerke innoveert verder en brengt in 2017 het volledige Icy Light assortiment met een nieuwe receptuur op de markt. De zoetstoffen aspartaam en maltitol zullen vervangen worden door de 100% natuurlijke suiker tagatose.

Ontdek ons vernieuwde Icy Light gamma
story

Een sterke partner

Bij IJsboerke zijn we op zoek gegaan naar een betrouwbare partner die gespecialiseerd is in voeding zonder de klassieke suiker.
Dit hebben we gevonden in Damhert, het Belgische bedrijf o.a. bekend van het merk Tagatesse en andere dieetproducten, dat de tagatose en de nodige knowhow aanlevert.

Meer weten over tagatose

Ons vernieuwd recept!

Ook voor onze kinderijsjes zorgen we voor een aanzienlijke verlaging van het caloriegehalte met een vernieuwd recept op basis van tagatose, waarbij de lekkere, typische IJsboerke smaak behouden blijft.

Alle IJsboerke kinderijsjes worden vanaf 2017 gemaakt op basis van dit aangepaste recept dat voldoet aan de strenge normen die Europa vooropstelt om het aantal calorieën te verlagen en het vet- en suikergehalte te beperken. Deze normen zijn niet verplicht, maar we willen als ijsfabrikant toch ons steentje bijdragen. Daarom bevatten onze kinderijsjes voortaan minder calorieën: een IJsboerke kinderijsje bevat tussen de 25 en 75 kcal per portie en minder dan 3 gram verzadigde vetten.

Een groot voordeel van het gebruik van tagatose is dat het een 100% natuurlijk ingrediënt is dat de klassieke suiker in de kinderijsjes vervangt zonder enig smaakverschil.

Ontdek onze kinderijsjes

#ijsboerke

Hou me op de hoogte

Wil je als eerste op de hoogte zijn van nieuwe aanbiedingen? Schrijf je dan hier in op onze nieuwsbrief.